Informatie

We staan voor je klaar om te helpen en te adviseren.

Contactinformatie

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op voor hulp!

Whatsapp 06-43127402

DRUKTECHNIEKEN

Bij DressMe Clothing werken we met verschillende druktechnieken, die wij hieronder kort even met je zullen doornemen. Mocht je het lezen en denken ‘Help! Zo veel mogelijkheden, welke moet ik kiezen?!’, dan is dat heel begrijpelijk. Neem in dat geval even contact met ons op, dan kijken wij welke techniek het beste aansluit bij jouw wensen.

Goed om te weten: je krijgt ook altijd eerst een digitale proefdruk toegestuurd. Mocht je dus toch nog wat willen wijzigen aan de bewerking, dan kan dat. Wij beginnen pas met borduren of bedrukken als jij helemaal tevreden bent.

VERSCHILLENDE DRUKTECHNIEKEN

Flex transfers gebruiken we vaak op het moment dat we textiel met teksten en logo’s in één kleur drukken. De teksten en/of logo’s worden gesneden uit een lichtglanzende, glad aanvoelende vinylfolie en bedrukt door middel van hitte en druk.

Zeefdruk transfers zijn zeefdruk bedrukkingen op een  papieren of kunststof drager. Aan de achterzijde zit een lijmlaag, waardoor de bedrukking niet direct op een kledingstuk hoeft te worden bedrukt. Hierdoor is het mogelijk om transfers op voorraad te houden, waardoor deze op elk gewenst moment op textiel kunnen worden geperst. Dit kan in zowel kleine als in grote oplagen.

Zeefdruk transfers worden aanzienlijk goedkoper bij hogere aantallen. Na het bedrukken kunnen wij de transfer gratis voor jou op voorraad houden. Zo kan je kosten besparen bij nabestellingen.

Zeefdruk Transfers werken vrijwel gelijk aan het traditionele zeefdrukken. Het grote verschil is dat wij hierbij niet direct op de kleding, maar op speciaal papier of een kunststof drager drukken. Doordat de bedrukking niet direct op de kleding plaatsvindt, kunnen wij ook speciale inkten gebruiken. De transfers worden door middel van hoge temperatuur en onder druk op het textiel geperst.

Eerst printen we jouw ontwerp digitaal op een plakkende folie. Die folie drukken we op het door jou gewenste textiel. Je T-shirt, tas of ander te bedrukken materiaal plaatsen we daarna onder de pers waar de bedrukking onder druk en hoge temperatuur op de ondergrond gedrukt wordt. De hitte maakt de lijm onder de folie vloeibaar. Bij het afkoelen hecht de transfer zich stevig aan de ondergrond.

Bij digitale transferdruk komt er misschien wat meer handwerk kijken dan je verwacht. Iedere print moet namelijk ‘gepeld’ worden voor we het aanbrengen op het textiel. Alle delen van het folie die niet bedrukt zijn met jouw ontwerp, verwijderen we met de hand. Zo zorgen we ervoor dat alleen jouw ontwerp op het textiel terechtkomt en geen stukken onbedrukte folie.

Informatie volgt.

Deze transfer worden door middel van speciale inkten overgezet op een papieren drager, waarbij tijdens het aanbrengen de inkt omgezet wordt in een gas die vervolgens de textiel zal inkleuren. Sublimatie transfers zijn te allen tijde fullcolour, waardoor het mogelijk is om zelfs de resolutie van een scherpe foto te behalen.

DTG staat voor ‘Direct to Garment’. Via een speciale printer printen wij bij deze druktechniek rechtstreeks op de kleding. Het voordeel hiervan is dat het ontwerp super scherp en in allerlei kleuren kan worden afgedrukt, zonder dat we hier extra kosten voor hoeven berekenen.

Wij gebruiken deze druktechniek op alle producten die minimaal uit 75% katoen bestaan.

Bij zeefdrukken brengen we jouw persoonlijke ontwerp over op een zeefraam; een frame dat is bespannen met een heel fijn gaas. Het zeefraam behandelen we met een fotografisch gevoelige coating. Vervolgens belichten we het zeefraam met jouw ontwerp. Alle belichte delen van het raam spoelen we weg met water.

Het zeefraam positioneren we in de machine zodat jouw ontwerp goed op het materiaal terechtkomt. Nadat we alles nog eens gecontroleerd hebben, brengen we de inkt aan op het zeefraam en drukken dit met een rakel door de belichte delen van het zeefraam. Dat gebeurt meestal machinaal, maar we doen het ook nog vaak met de hand. Door de minuscule gaatjes in het gaas die ontstaan zijn nadat we de belichte delen hebben weggespoeld, verspreidt de inkt zich over het textiel. Et voilá: jouw ontwerp zit op de ondergrond!

Borduren is een zeer stevige techniek om een ontwerp op een stof aan te brengen. Truien borduren ziet er net wat chiquer uit dan wanneer je bedrukte truien besteld. Borduren is het met naald en garen aanbrengen van motieven, logo’s of tekst. Sinds mensenheugenis worden stoffen versierd met borduursels. Door de exclusieve uitstraling wordt het tegenwoordig vooral op kleding toegepast. Je kunt de ‘look’ van jouw bedrijf, vereniging of instelling nog meer accentueren door de kleding te voorzien van het eigen logo. Bijna op elk kledingstuk kan worden geborduurd.

 

Jouw ontwerp wordt omgezet in een bestand dat bruikbaar is voor de machines, dat wij een (digitale) borduurkaart noemen. Alle borduurmachines die door ons gebruikt worden, worden via de computer bestuurd. Het is mogelijk om meerdere stukken textiel tegelijkertijd te laten borduren in veel verschillende kleuren. Er ontstaat dan een levendig borduursel in de kleurschakering die jij voor ogen hebt. Het kledingstuk – of een ander artikel van textiel dat jij hebt uitgekozen – wordt strak gespannen en op de juiste plek geplaatst, zodat het ontwerp precies goed uitkomt en de stof niet meer kan verschuiven. Voor elke borduurmachine wordt via de computer bepaald welke kleur waar terecht moet komen. Door dit machinale proces kan er heel snel geborduurd worden. De geborduurde artikelen zijn snel klaar en van hoge kwaliteit. De stiksels blijven goed vastzitten en kunnen makkelijk gewassen worden. Door de hoge kwaliteit van het garen verbleekt het ontwerp op het textiel niet. Het kledingstuk kan dus zonder probleem vaak worden gedragen.